Wielkanoc w Fukierze


Wielkanoc w Fukierze

Cudowną zapowiedzią zbliżającej się wiosny jest pachnący, świeży i bogaty wielkanocny stół. Restauracja „U Fukiera”, to jedyna restauracja w Polsce, w której od południa w Wielkanoc można po wejściu brać ze stołu wszystko, na co tylko przyjdzie Wam ochota.
Stoły uginać się będą od mojej białej kiełbasy, szynek na gorąco i na zimno, chlebów pieczonych na suszonych liściach chrzanu specjalnie na tę okazję. Świeże sałaty z rzeżuchy i rukwi wodnej będą zachęcać do nowego życia, od którego zaczyna się Wielkanoc. Mazurków będzie co niemiara, wkrótce zobaczycie je na zdjęciach. Będą baby wielkanocne aż po sufit, sękacze jeszcze wyższe, będą cudownie pachnące serniki ze skórką z pomarańczy i paschy odciśnięte dla Was w specjalnych formach.
To dla mnie wyjątkowe święto ‐ zapraszam Was gorąco, spędźcie je w Fukierze.

Magda Gessler

W niedzielę wielkanocną 27 marca już od godziny 12.00 zapraszamy do Restauracji „U Fukiera”, gdzie będzie czekał na Państwa otwarty bufet z przystawkami i deserami w cenie 60 zł od osoby. Dodatkowo oferujemy dania a’la carte, wzbogacone o specjalnie skomponowaną na tę wyjątkową okazję wkładkę wielkanocną.

Tego dnia konieczna jest rezerwacja, której można dokonać telefonicznie (22) 831 10 13, 600 999 933 lub e-mailowo: fukier@ufukiera.pl do czwartku 24 marca.