Śniadanie wielkanocne „U Fukiera”


Śniadanie wielkanocne „U Fukiera”

W niedzielę wielkanocną 16 kwietnia już od godziny 11.00 zapraszamy do Restauracji „U Fukiera” na śniadanie wielkanocne w formie otwartego bufetu z przystawkami i deserami w cenie 60 zł od osoby.
Na stole pojawią się tradycyjne polskie dania takie jak jaja faszerowane, schab po warszawsku, sałatka jarzynowa, tymbaliki, nóżki, piersi kaczki, wędliny, pasztety, pascha, mazurki, baby i wiele innych. Wszystko przygotowane według rodzinnych receptur Magdy Gessler.

Dodatkowo oferujemy dania a’la carte, wzbogacone o specjalnie skomponowaną na tę wyjątkową okazję wkładkę wielkanocną według propozycji szefa kuchni „U Fukiera” Macieja Borysiaka.

 

  • Barszcz biały wielkanocny z jajem

 

  • Pierogi z serem kraszone masłem i kwaśną śmietanką ze szczypiorkiem

 

  • Królik w sosie musztardowym

 

  • Halibut w sosie chrzanowym

 

  • Gęś pieczona z modrą kapustą, kluskami śląskimi i żurawiną

 

  • Jesiotr z pieca z pierzynką z kapusty na purée z sosem chrzanowym

 

  • Pascha wielkanocna z coulis z pomarańczy

Rezerwacje przyjmujemy pod numerem telefonu +48 22 831 10 13, + 48 600 999 933 lub e-mailowo: fukier@ufukiera.pl