Menu

Zakąski

Śledź zagrycha w oleju lub śmietanie z jabłkiem-co łaska

 

Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato

 

Carpaccio z polędwicy wołowej na rukoli z parmezanem typu śnieg

 

Nóżki z galaretką z musztardy marynowane octem z prawdziwków i grzybkami

 

Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko

 

Tatar z łososia na różowo bogato doprawiony sezamkami, tartym chrzanem i guacamole

 

Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu

Ciepły początek

Kołduny litewskie w zabaglione z lubczykiem lub na maśle

 

Nereczka cielęca na chrupiąco z czosnkiem

 

Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z czosnkiem

 

Kacza wątroba (foie gras) na sękaczu z pomocą Calvadosu i jabłek

 

Placki ziemniaczane z łososiem, kawiorem i kwaśną, wiejską śmietaną

 

Pierogi z cielęciną okraszone skwarkami

 

Borowiki w śmietanie flambirowane alkoholem, koprem pachnące

Zupy

Flaki po warszawsku na giczach cielęcych

 

Żur na prawdziwkach z krótką białą kiełbasą z naszej masarni

 

Solianka Magdy zakwaszona sokiem z ogórków

 

Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach

 

Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek z pasztecikiem

Sałaty

Sałata Cezar w otulinie z parmezanu do wyboru z kurczakiem lub krewetkami

 

Sałata Provence z serem kozim zapieczony miodem i rozmarynem

 

Zielono mi ... czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek

 

Sałata romantyczna z półgęskiem i malinowym winegretem

Ryby nasze polskie

Sandacz na porach duszonych w śmietanie w gnieździe ze szpinaku

 

Łosoś różowy grillowany z młodymi warzywami

 

Jesiotr z sałatką z cytrusów, aksamitnym holendrem i kawiorem

A na drugie...

Kotleciki cielęce polskie z jajem przepiórczym i mizerią

 

Polędwica na leśno w sosie pomidorowo-grzybowym, z kopytkami

 

Gicz cielęca z domowymi kluskami śląskimi i porem

  

Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina

 

Kaczka bardzo po polsku z pieczoną antonówką, cała połówka

 

Pierś z kaczki różowa z gratin ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami

 

Comber z sarny z całym dworem

 

Kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię

 

Szaszłyk z polędwicy wybornej wołowej w liściach laurowych z sałatą z pomidorów

A na koniec rozkosznie i słodko

Zupa „Nic” z bezowymi chmurkami i czerwonymi owocami

 

Moelleux au chocolat wybornie czekoladowy w otulinie jagodowej

 

Parfait chałwowe z bezą pistacjową na soku z pomarańczy

 

Tort kajmakowy z orzechami i domowym kajmakiem

 

Kisiel na czerwonym winie bogaty w czerwone owoce z lasu

 

Rubinowa szarlotka zapieczona bezą na z lodami i już i z cynamonem

 

Sernik z Krakowa w drodze do Wiednia

 

Lody.......

Do każdego rachunku doliczamy 10% serwisu
Lista alergenów dostępna u Szefa Kuchni

Menu w PDF

Probierz PDF