Menu

Zakąski

Śledź zagrycha w oleju lub śmietanie z jabłkiem-co łaska

 

Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato

 

Tatar po francusku z musztardą dijon i Armaniakiem

 

Nóżki marynowane octem z prawdziwków i grzybkami

 

Polski wędzony łosoś z czerwonym kawiorem

 

Tatar z łososia na różowo bogato doprawiony sezamkami i tartym chrzanem

 

Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu

Ciepły początek

Kołduny litewskie w zabaglione z lubczykiem lub na maśle

 

Nereczka cielęca na chrupiąco z czosnkiem

 

Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z czosnkiem

 

Kacza wątroba (foie gras) na grzance z pomocą Calvadosu i jabłek

 

Placki ziemniaczane z kawiorem czerwonym, jajem twardym i cebulką

 

Pierogi z cielęciną okraszone skwarkami

Zupy

Flaki po warszawsku na giczach cielęcych

 

Żur na prawdziwkach z krótką białą kiełbasą z naszej masarni

 

Gulaszowa węgierska na prawdziwej papryce warzona z zacierkami

 

Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach

 

Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek z pasztecikiem

Sałaty

Sałata wiosenna tak jak dawniej chrupiąca z rzodkiewką i słodką śmietaną

 

Sałata Provence z serem kozim zapieczony miodem i rozmarynem

 

Zielono mi ... czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek

 

Sałata romantyczna z półgęskiem i malinowym winegretem

Ryby nasze polskie

Sandacz na musie z porów w gnieździe ze szpinaku

 

Łosoś różowy na parze pachnący korzennymi warzywami

 

Cały pstrąg marynowany sokiem z ogórków solonych przekładany koprem w papilocie pieczony

 

Jesiotr zamknięty w kawiorowej otulinie na szampanie

A na drugie...

Kotleciki cielęce polskie z jajem przepiórczym i mizerią

 

Polędwica na leśno w sosie winno-grzybowym, z kopytkami

 

Kotleciki jagnięce z crustą z orzechów włoskich i bazylii na konfiturze z pieczonych warzyw

 

Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina

 

Kaczka bardzo po polsku z pieczoną antonówką, cała połówka

 

Pierś z kaczki różowa na musie z crème de cassis z modrą na miodzie i rodzynkach

 

Comber z sarny z całym dworem

 

Kotlet schabowy z kapustą na całą patelnię

 

Wątróbka cielęca mleczna z sosem balsamicznym i antonówką, ziemniaki i koper

A na koniec rozkosznie i słodko

Zupa „Nic” z bezowymi chmurkami i czerwonymi owocami

 

Parfait chałwowe z bezą pistacjową na soku z pomarańczy

 

Tort wiśniowa „Rumba” orzechowy biszkopt nasączony wiśniówką, wiśnie likierowe, mascarpone

 

Szarlotka na gorąco z lodami i już i z cynamonem

 

Sernik z Krakowa w drodze do Wiednia

 

Lody.......

Do każdego rachunku doliczamy 10% serwisu
Lista alergenów dostępna u Szefa Kuchni

Menu w PDF

Probierz PDF