Aktualności


Kolacja Walentynkowa

Kochaj szalej i nie myśl co dalej!

Czyli Walentynki U Fukiera.

 

Wszystkich, którzy kochają i mają apetyt na miłość, gorąco zapraszamy na walentynkowe kolacje do restauracji U Fukiera. Romantyczna kolacja przy blasku świec w malowniczym, artystycznym wnętrzu, przy kieliszku wspaniałego Moët&Chandon Impérial Brut i talerzach z wykwintnymi daniami, to znakomite tło do miłosnych wyznań. 

 

Szef Kuchni Patryk Burnicki wraz z Magdą Gessler przygotował na te wyjątkowe dni specjalne, zachwycające klasą menu pełne zapachów, przypraw i afrodyzjaków, które rozgrzeją, pobudzą zmysły i wprawią w doskonały nastrój. To będzie niezapomniany wieczór!

 

Zadbaj o wcześniejszą rezerwację stolika. 

Kolacje będą odbywać się 14 i 15 lutego.

Zapytania i rezerwacje prosimy kierować pod adres: 📧fukier@ufukiera.pl

Zapraszamy również do kontaktu telefonicznego: ☎️ +48 22 831 10 13  📞 +48 600 999 933

  

Restauracja U Fukiera na festiwalu „Jedz Pij Warszawo”

W miniony weekend byliśmy na wyjątkowym wydarzeniu kulinarnym „Jedz Pij Warszawo” w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. To największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące zarówno historię, tradycję i kulturę, jak również najnowsze trendy gastronomiczne stolicy.

 

Było pysznie, ciekawie i inspirująco! Została  m.in zaprezentowana gastronomiczna historia Warszawy z lat 1902-2020 oraz specjały warszawskiej kuchni. W programie wydarzenia były także: live cooking  i degustacje oraz karnawał przekąsek i zakąsek, w których braliśmy udział. Szef Kuchni Patryk Burnicki wraz z kucharzem Kamilem przygotowywali na żywo wspaniałe pyszności, a nasi kelnerzy częstowali nimi gości festiwalu, którzy odwiedzili strefę Belvedere Vodka.

 

Cieszymy się, że mogliśmy razem celebrować to co najlepsze wokół polskiego stołu!

Wspaniałego 2020 Roku!

Moc szczęścia, wspaniałych ludzi wokół i miłości! Życzyny wszystkiego dobrego w Nowym 2020 Roku, niech każdy dzień wypełnia Wasze serca dobrocią, głowy pięknymi myślami, a dusze błogim spokojem. Niech ten rok przyniesie mnóstwo wspaniałych spotkań przy pysznym jedzeniu, takim które zapamiętuje się na długo! 

Życzy Magda Gessler i zespół U Fukiera!

Sylwester U Fukiera!

Po raz pierwszy w historii, w odpowiedzi na oczekiwanie Gości, z ogromną radością, w imieniu Magdy Gessler oraz całego zespołu U Fukiera, uroczyście zapraszamy na Sylwestra!

 

To dla nas wyjątkowy moment móc w restauracji U Fukiera witać Nowy Rok - będzie pysznie i wykwintnie, uroczyście i magicznie, elegancko i wytwornie - taki wieczór jest tylko raz w roku, trzeba go spędzić nadzwyczajnie!

 

Nasz Szef Kuchni wraz ze swoim zespołem przygotował na tę okazję doskonałe menu złożone z wykwintnych dań, które nadadzą tej kolacji wyjątkowości.

Oferujemy możliwość wyboru menu spośród dwóch wariantów, gdzie każdy zawiera amuse-bouche, czyli preludium do kulinarnej uczty jaką będą przystawki zimne i przystawki ciepłe, sałaty, przed daniem głównym intermezzo, a na koniec rozkoszne desery. Każdego Gościa częstujemy także musującym winem.

Zapytania i rezerwacje prosimy kierować pod adres: 📧fukier@ufukiera.pl

Zapraszamy również do kontaktu telefonicznego: ☎️ +48 22 831 10 13  📞 +48 600 999 933

Przywitajmy Nowy Rok wspólnie z Magdą Gessler!

Świąteczny catering

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, powoli myślimy o przygotowaniach io tym jak zdołamy o wszystko zadbać. Jak co roku chcielibyśmy ułatwić Państwu organizację przyjęć świątecznych oferując pyszne domowe potrawy przygotowane przez naszych profesjonalnych kucharzy, które można zamówić na wynos.

 

Proponujemy tradycyjne dania oparte na starodawnych recepturach, które co roku goszczą na naszych stołach, wśród nich przystawki i przekąski, zupy, dania główne, polskie ryby i mięsiwa, marynaty, dodatki i desery. Wszystkie potrawy przygotowujemy ze świeżych, najwyższej jakości składników i komponujemy całość z niezwykłą dbałością. 

 

Mamy nadzieję, że nasz catering świąteczny odciąży Pańtwa w przygotowaniach, i przede wszystkim pozwoli cieszyć się radosnym czasem w gronie najbliższych przy świątecznym stole pełnym smacznych i pachnących pyszności.

 

Zapraszamy do składania zamówień na nasz wyborny świąteczny catering!

fukier@ufukiera.pl

Na pytania odpowiemy też telefonicznie:

+48 22 831 10 13 lub +48 600 999 933

   

Michelin 2019 u Fukiera!

Plakiety Michelin 2019 rozdane!

20 listopada w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce. Na uroczystej ceremonii rozdania wyróżnień przez prestiżowy Przewodnik Michelin, Magda Gessler w imieniu całego zespołu restauracji U Fukiera odebrała czerwony, słynny symbol przynależności do grona Michelin.

Jesteśmy dumni i wzruszeni, że restauracja U Fukiera przez kolejny rok może szczycić się tym wyróżnieniem!

To efekt ciężkiej pracy całego zespołu, to zaszczyt i największa nagroda za trud jaki wkładamy każdego dnia, by móc serwować naszym Gościom usługi na najwyższym poziomie. 

Nowe menu u Fukiera

Nowości w restauracji u Fukiera.

Jesteśmy niezmierni szczęśliwi i dumni, że możemy Państwu zaprezentować nowe, odświeżone i udoskonalone menu.

Nad kulinarnymi nowościami i ulepszonymi recepturami przez ostatnie tygodnie ciężko pracował nasz nowy szef kuchni Patryk Burnicki wraz z całym swoim zespołem.

Do karty wprowadziliśmy dwadzieścia nowych, zachwycających dań, opartych na wyjątkowych kompozycjach i najwyższej jakości składnikach, bazujących na bogatej polskiej tradycji kulinarnej.

Gorąco zapraszamy do poznania tych niepowtarzalnych smaków i aromatów!

Gęsina na Św. Marcina

Gęsina to jeden z ważniejszych fragmentów naszego polskiego dziedzictwa kulinarnego, na polskich stołach pojawiała się już w XVII wieku. 

Gęsina to najszlachetniejsze mięso wśród ptactwa i nasza duma narodowa, gdyż polska gęś hodowlana może poszczycić się najwyższą jakością. Sezon na gęś to właśnie późna jesień, czas kiedy kończy się cykl hodowlany i mięso tych ptaków jest najsmaczniejsze. 

Jak co roku w listopadzie wprowadziliśmy sezonową kartę dań z gęsiną. Dbamy o najwyższej jakości produkty, więc tradycyjnie w kuchni Fukiera pojawi się najlepsza gęś w Polsce, gęś „owsiana” - ze słynnego gospodarstwa w Kołudzie Wielkiej - Gęś Biała Kołudzka.

W naszym gęsinowym menu będzie można znaleźć;

  • pasztet z gęsiny na chutney z ananasa i mango z chrupiącą grzanką
  • inspirowany XIX-wiecznym przepisem krupnik na gęsich żołądkach
  • wyśmienite udko z gęsi confit na sosie z rokitnika z gołąbkiem nadzianym kaszą gryczaną w towarzystwie buraczków zasmażanych

 

Zapraszamy serdecznie!

Continue reading...

Organizacja przyjęć

Restauracja „U Fukiera” to doskonałe miejsce do zorganizowania uroczystych spotkań, rodzinnych świąt, chrzcin, komunii i innych przyjęć okolicznościowych. Do dyspozycji mamy dwie sale główne, winiarnię, patio, ogród oraz salę VIP.

Restauracja U Fukiera zapewnia niezapomnianą oprawę, magiczny wystrój, starannie skomponowane menu oparte na najlepszej jakości produktach pochodzących od polskich dostawców oraz profesjonalną obsługę.

 

Zapraszamy do rezerwacji!

MICHELIN 2019 dla restauracji "U Fukiera"

Miło nam jest poinformować, że restauracja „U Fukiera” w tym roku ponownie otrzymała rekomendację Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe i uzyskała dwa komplety sztućców! Cieszymy się niezmiernie z utrzymania tego wyróżnienia w najnowszym wydaniu kulinarnego Czerwonego Przewodnika.